1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact

Dyslexie talenten wedstrijd voor kinderen

Gepubliceerd op: 30 augustus 2013 Een goed idee, geef het door! En win!

De Dyslexie-talentenprijs is een initiatief van het NRD en uitgeverij Zwijsen. De prijs is in het leven geroepen om creatieve ideeën voor (de begeleiding van) kinderen met dyslexie extra de aandacht te geven. Er zijn twee prijzen te winnen: een schoolprijs én een kinderprijs.Schoolprijs
Wat doet de school voor kinderen met dyslexie? Hoe stimuleren jullie dyslectische kinderen om zich optimaal te ontplooien? Denk aan een slim protocol, creatief gebruik van andere talenten, praktische ondersteuning of het creëren van een veilige en begripvolle omgeving. De school kan meedoen, maar ook een leerkracht of een IB’er. Meerdere inzendingen per school zijn mogelijk!
Voor de school is er veel te winnen: een geldprijs van € 4.000, de complete Zwijsen Zoeklicht-serie, een workshop van een dyslexiezorgverlener plus een bezoek van schrijver Paul van Loon aan jullie school!

Kinderen
Ben je zelf dyslectisch? Heb jij een manier gevonden om daar goed mee om te gaan? Heb je goede tips voor andere kinderen? Laat het ons weten, want dan krijg jij misschien die Dyslexie-talentenprijs 2013 voor kinderen! Heb je veel ideeën of tips: je mag meerdere keren meedoen.
Wat kan jij winnen? Gesigneerde boeken van Paul van Loon én een weekend met jouw ouders in de Efteling.

Hoe meedoen?
We vragen aan de scholen én de kinderen om hun idee of tip op een bijzondere manier te presenteren. Dat kan in een lied, toneelstuk, fotoreportage, collage, boekje, powerpointpresentatie of iets anders. Maar daar een filmpje van. We beoordelen de inzendingen niet op filmkwaliteit dus een filmpje van smartphone-kwaliteit is prima. Daarnaast willen we van de school een beschrijving van de inzending: hoe werkt hun idee of plan precies op school. Van kinderen vragen we een puntsgewijze opsomming van hun tip of idee. Via dit formulier kan de inzending worden ingestuurd. Doe dat wel vóór 1 november 2013.

Procedure en jury
Een deskundige jury (met Paul van Loon, voorleeskampioen Floortje Schavemaker (die zelf dyslectisch is), een leerkracht, vertegenwoordigers van Uitgeverij Zwijsen en het NRD) kiest uit de inzendingen drie scholen en drie kinderen die worden genomineerd voor de prijs. De criteria zijn: creativiteit van de inzending én van het idee. De genomineerden worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking op het NRD Kwaliteitscongres Dyslexie op 27 november 2013 in Arnhem. Niet genomineerd? Dat laten we ook weten. 

Folder downloaden
De Dyslexie-talentenprijs 2013 binnen de school onder de aandacht brengen? Klik hier om de folder te downloaden.

Inzenden kan tot 1 november 2013. 
Wie meer informatie wil ontvangen kan een bericht sturen naar communicatie@nrd.nu Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.