1. Ouders & Cliënten
  2. Voor kinderen
  3. Scholen & verwijzers
  4. Kennisverdieping
  1. Nieuws
  2.   /   Over Braams
  3.   /   Links
  4.   /   Contact

Opzoekboekje Engels

Gepubliceerd op: 18 februari 2013

Nieuw!

Ruurdje van Laar, de specialist vreemde talen van Braams, heeft een nieuw opzoekboekje ontwikkeld: het opzoekboekje Engels. Het boekje is digitaal verkrijgbaar, via http://opzoekboekjedigitaal.nl/home/

Het opzoekboekje Engels is ontstaan in de praktijk van het werken met (dyslectische) leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Voor hen is een eenduidige uitleg met daarbij een voorbeeld noodzakelijk om een regel te begrijpen en op de lange duur ook te onthouden. Leerlingen doen het kaartje met daarop de stof die op school of tijdens de begeleiding wordt behandeld in hun eigen mapje. Tijdens het maken en leren van huiswerk  hebben ze het mapje bij de hand en kijken steeds naar het kaartje dat ze nodig hebben. Zo maken ze zich de stof eigen. Op het moment dat de leerling merkt dat hij het kaartje niet meer nodig heeft kan hij het weer uit het mapje halen.
 
Uit de recensie van Lieven Coppens:

Dit opzoekboekje is niet alleen geschikt voor kinderen met dyslexie. Iedereen die het Engels wil beheersen, zal al snel de universele bruikbaarheid van deze fiches erkennen. Je kunt het gebruiken als ondersteuning bij het leren van deze taal, maar even goed als een zeer snel hanteerbaar naslagwerk om op te zoeken hoe een en ander ook weer in elkaar zit. Een naslagwerk met een oerdegelijk ‘Hollands’ karakter. En dat laatste is alleen maar op te vatten als een meer dan gemeend ‘Vlaams’ compliment. Om ‘goesting’ van te krijgen!

lees meer...