Vergoeding Kinder- & Jeugdpsychologie (basis ggz)


Aanmelden voor de Kinder- & Jeugdpsychologie kan door middel van het invullen van ons aanmeldformulier. Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijsbrief van de huisarts of het wijkteam noodzakelijk. Per gemeente kan dit anders georganiseerd zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Braams.

Uw aanmelding zal in behandeling genomen worden zodra deze verwijsbrief door ons ontvangen is. Omdat de verwijsbrief aan bepaalde eisen moet voldoen, adviseren wij u (wellicht ten overvloede) om een brief met aanwijzingen voor de verwijzer mee te nemen tijdens het gesprek met uw verwijzer (wijkteam of huisarts in regio Centraal Gelderland, IJsselland en Midden IJssel/Oost-Veluwe). De huisarts, medisch specialist of sociaal wijkteam kan overigens vanaf de site van Braams digitaal verwijzen. Zodra het aanmeldformulier en de verwijsbrief binnen zijn, zal het secretariaat u één of meerdere vragenlijsten toesturen om in te vullen en een zorgtoewijzing bij uw gemeente aanvragen. Wanneer deze zorgtoewijzing binnen is, zal het secretariaat opnieuw contact met u opnemen. 
 
Kinder- en Jeugdpsychologie (basis ggz) wordt aangeboden in de regio IJsselland, Midden IJssel/Oost Veluwe en Centraal Gelderland. De gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar behoren bij de Regio Centraal GelderlandRegio IJsselland bestaat uit de volgende gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Onder de Regio Midden IJssel/Oost-Veluwe vallen de volgende gemeenten: Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.  Voor mogelijkheden van hulpverlening voor kinderen en jongeren uit andere regio’s kunt u contact opnemen met ons Centrale Secretariaat.

Verwijsbrief door huisarts, medisch specialist of medewerker wijkteam (regio Centraal Gelderland, IJsselland en Midden IJssel/Oost-Veluwe)
De huisarts, medisch specialist of medewerker van het wijkteam kan vanaf de site van Psychologenpraktijk Braams digitaal aanmelden (onder "Verwijzer Jeugdpsychologie"); voor digitale verwijsbrief, klik hier

Wat doet Psychologenpraktijk Braams niet? 
Psychologenpraktijk Braams is niet uitgerust om behandeling te bieden buiten de hieronder genoemde aandachtsgebieden, geen spoedzorg, geen crisiszorg. Braams biedt ook geen medicatiebehandelingen. Braams biedt hulp binnen kantooruren. Buiten kantooruren is hulp vanuit Braams in principe niet beschikbaar. Braams heeft geen 24/7 bereikbaarheid. Braams biedt ook geen behandeling bij kinderen of jongeren waarbij er sprake is van suïcidedreiging of kinderen/jongeren in echtscheidingssituaties zolang er sprake is van juridische procedures.
Direct aanmelden